Baby- en kinderosteopathie

Een kind is geen kleine volwassene en vraagt een andere aanpak, onderzoek- en behandelmethode. Belangrijk is dat bij klachten een consult bij de osteopaat nooit een consult bij een (kinder) arts of specialist kan vervangen.

Tijdens het onderzoek wordt het hoofdje, de wervelkolom, de ledematen en de organen aan een bewegingsonderzoek onderworpen. Belangrijke bewegingsbeperkingen worden met zeer zachte technieken vrij gemaakt. Dit wordt door de kind vaak als aangenaam ervaren.

Via zachte osteopathische technieken kunnen problemen aangepakt worden die de oorzaak vinden tijdens de zwangerschap (stuitligging, onvoldoende plaats in de baarmoeder…) met extreme spanningen in het lichaam van de baby als gevolg.

Ook de bevalling op zich heeft grote invloed op het babylichaam en op de functie van de verschillende systemen (heupen, hals, wervelkolom, maag, darmen…).

Daarom is het ten zeerste aangeraden kort na de geboorte in te grijpen indien u merkt dat uw baby’tje ‘niet lekker in zijn/ haar vel zit’. Dit om latere klachten als gevolg van onopgeloste problemen te vermijden.

Indicaties
  • Huilbaby: excessief huilen

  • Voorkeurshouding: afplatting van de schedel, plagiocephalie, torticollis

  • Spijsverteringsklachten: reflux, darmkrampen, obstipatie, slik- en zuigproblemen,

  • Algemene check-up: aan te raden vanaf 6 à 8 weken oud 

© 2019 by Kine Osteo Praktijk Guily